diumenge, 18 d’octubre del 2015

Viatge a Riga (Pestalozzi) octubre 2015

Diari del viatge a Riga (Letònia)
Del 5 al 10 d'octubre de 2015
Programa Pestalozzi del Consell d'Europa
Curs: Memories of conflicts in Europa

El 5 d'octubre de 2015 vol Palma-Berlín-Riga. Trobada a l'Hotel Konventa Seta de Riga. Hi ha professors de Grècia, Espanya, Mònaco, Malta, Bulgària, Alemanya, França, Itàlia, Croàcia, Bulgària, Hongria i Letònia. L'idioma de treball és l'anglès.
El 6 d'octubre (Cultural Memory Day) hem fet un recorregut pels principals monuments de la ciutat, el gueto jueu i el camp de concentració de Salaspils; conferències sobre monuments i memòria històrica. El vespre hem sopat de plats típics. Jo he preparat pa amb oli amb cuixot.
El 7 d'octubre (Political Memory Day) he visitat el Zolitude Gymnasium; conferència i visita al Museu de l'Ocupació; visita i conferència al Museu de la Guerra.
El 8 d'octubre  (Social Memory Day) hem visitat la Biblioteca de la Universitat de Letònia; conferència sobre dictadures dels anys trenta; sonferència sobre llibres de text d'història. He fet una breu intervenció sobre el monument de sa Feixina de Palma. Visita a la Catedral bizantina de Riga.
El 9 d'octubre hem visitat el Zanis Lipkie Memorial, un museu dedicat a un home que salvà molts de jueus del seu país. Durant les conclusions he recitat una mena de poema de comiat. Lliurament de diplomes; visita a la Riga modernista.
El 10 d'octubre hem fet una excursió a Sigulda i al Castell de Turaida, ja fora de programa.
Diumenge 11 d'octubre he tornat via Frankfurt cap a Palma.

So far latvians,
so far from my islands

Agraïments a na Pilar Jaén, a la directiva de l'IES Ses Estacions, als meus companys de claustre i a la Direcció General.

Reportatge a Última Hora, 21.10.2015







3 comentaris:

fidel cordero ha dit...

gracias, amigo -y colega- buen curso y buenas compañías. Buenos recuerdos, y espero que buenas amistades

salud

fidel

Unknown ha dit...

Força Isles de la Mediterrania occidental! Que viven els nous amics-colegas de Europa! Antonello, Cagliari, Sardegna.

Unknown ha dit...

Gracias por mantenerme informado, que buenos recuerdos de Letonia!
Un abrazo
Carlos